Hoeveel kost Netflix abonnement per maand in België?

Netflix is een van de populairste streamingdiensten ter wereld, ook in België. Met een groot aanbod aan films, series, documentaires en meer, kunnen klanten kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hun behoeften en budget. In dit artikel bekijken we de kosten van de verschillende Netflix-abonnementen in België en wat je krijgt voor elk van deze abonnementen.

Tabel: Netflix-abonnementen en prijzen in België

AbonnementstypePrijs (per maand)Aantal schermenKwaliteit
Essentieel€ 9,991Standaarddefinitie (SD)
Standaard€ 14,992HD (High Definition)
Premium€ 19,994HD, Ultra HD, 4K (Ultra HD)

Verschillen tussen de abonnementen

  1. Essentieel abonnement (€9,99/maand) Dit is het goedkoopste abonnement dat Netflix aanbiedt. Je kunt slechts op één scherm tegelijk kijken en de beeldkwaliteit is beperkt tot standaarddefinitie (SD). Dit abonnement is ideaal voor mensen die alleen kijken en geen behoefte hebben aan hoge beeldkwaliteit.
  2. Standaard abonnement (€14,99/maand) Dit abonnement biedt een betere prijs-kwaliteitverhouding voor kleine huishoudens. Je kunt op twee schermen tegelijkertijd kijken en de content wordt aangeboden in HD-kwaliteit, wat zorgt voor een scherpere kijkervaring.
  3. Premium abonnement (€19,99/maand) Het duurste abonnement biedt de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd te kijken, ideaal voor gezinnen of mensen die hun account delen binnen hetzelfde huishouden. Daarnaast biedt het Premium-abonnement de hoogste beeldkwaliteit: Ultra HD of 4K, afhankelijk van de content.

Netflix via Belgische telecomproviders

Naast het afsluiten van een Netflix-abonnement via de officiële website, kun je in België ook een abonnement nemen via telecomproviders zoals Proximus en Telenet. Sommige pakketten van deze providers bieden Netflix aan als onderdeel van hun bundels, waardoor je slechts één factuur ontvangt voor al je diensten.

  • Proximus: In combinatie met bijvoorbeeld het Pickx All Stars-pakket voor € 29,99 per maand krijg je naast Netflix ook toegang tot Disney+ en andere zenders.
  • Telenet: Hoewel er geen extra voordelen zijn aan het afsluiten van Netflix via Telenet, heb je wel het gemak van één factuur voor zowel je telecomdiensten als je Netflix-abonnement.

Kun je je Netflix-account delen?

Ja, je kunt je Netflix-account delen, maar alleen met mensen die in hetzelfde huishouden wonen. Voor elk extra profiel buiten je huishouden wordt € 3,99 per maand extra gerekend. Dit is echter alleen beschikbaar voor het Standaard en Premium abonnement, niet voor het Essentieel abonnement.

Hoe kun je Netflix opzeggen?

Je kunt je Netflix-abonnement op elk moment opzeggen. Dit doe je via de instellingen van je account. Houd er wel rekening mee dat je tot het einde van de factureringsperiode toegang blijft houden tot de dienst.

Conclusie

Netflix biedt in België drie verschillende abonnementen aan met verschillende prijzen, afhankelijk van de beeldkwaliteit en het aantal schermen waarop je wilt kijken. Of je nu een individu bent die alleen kijkt of een gezin met meerdere schermen, er is een abonnement dat bij je past. Vergelijk de verschillende opties en kies het plan dat het beste aansluit op je behoeften.

Disclaimer

De prijzen en details die in dit artikel zijn genoemd, zijn gebaseerd op informatie die beschikbaar is in 2024. Controleer altijd de officiële Netflix-website of de website van je telecomprovider voor de meest actuele informatie en aanbiedingen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven