Naar Nederland bellen vanuit België: Zo werkt het

Of je nu vrienden of familie hebt in Nederland, of je om zakelijke redenen naar onze noorderburen moet bellen, het kan handig zijn om te weten hoe je vanuit België naar Nederland kunt bellen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je internationaal kunt bellen, welke kosten je kunt verwachten, en geven we enkele handige tips voor goedkopere belmogelijkheden.

Hoe bel je naar Nederland vanuit België?

Wanneer je vanuit België naar Nederland wilt bellen, moet je rekening houden met het internationale netnummer van Nederland. Volg de onderstaande stappen om een internationaal gesprek tot stand te brengen:

  1. Toets de internationale toegangscode in: Dit is het nummer dat je moet gebruiken om naar een ander land te bellen. Voor België is dit 00.
  2. Voer de landcode voor Nederland in: Na de toegangscode voer je de landcode van Nederland in, die is 31.
  3. Laat de eerste nul van het Nederlandse nummer weg: Als het Nederlandse telefoonnummer begint met een 0 (bijvoorbeeld 06 voor mobiele nummers), laat je deze nul weg.
  4. Vul het rest van het telefoonnummer in: Na het invoeren van de toegangscode en landcode, typ je het telefoonnummer in.

Voorbeeld:

  • Je wilt iemand in Nederland bellen met het telefoonnummer 06 123 456 78. Het nummer dat je dan inbelt vanuit België zou zijn: 00 31 6 123 456 78.

Kosten voor bellen naar Nederland vanuit België

De kosten voor internationaal bellen kunnen sterk variëren, afhankelijk van je telecomprovider en het type abonnement dat je hebt. Vaak zijn er drie belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten:

  1. Je telefoonabonnement: Sommige mobiele en vaste telefoonabonnementen bieden pakketten aan waarin internationaal bellen naar specifieke landen inbegrepen is, of tegen gereduceerd tarief. Het is de moeite waard om te controleren of jouw abonnement internationale gesprekken omvat.
  2. Mobiel of vast: Bellen naar een mobiel nummer is vaak duurder dan bellen naar een vast telefoonnummer. Houd hier rekening mee, vooral als je van plan bent langere gesprekken te voeren.
  3. Tijdstip van bellen: Sommige providers hanteren lagere tarieven buiten de piekuren (zoals ’s avonds of in het weekend). Informeer bij je provider of dit voor jouw abonnement geldt.

Gemiddeld liggen de kosten voor internationaal bellen naar Nederland tussen €0,10 en €0,50 per minuut, afhankelijk van je provider en de bundel die je gebruikt.

Voorbeelden van tarieven per provider

Om je een beter idee te geven van wat je kunt verwachten, hier een paar voorbeelden van mogelijke tarieven voor bellen naar Nederland:

  • Proximus: €0,25 per minuut voor bellen naar Nederland buiten de bundel.
  • Orange: €0,30 per minuut voor internationale gesprekken.
  • Telenet: €0,20 per minuut naar vaste lijnen, €0,35 per minuut naar mobiele nummers in Nederland.

Goedkopere alternatieven voor internationaal bellen

Internationaal bellen kan prijzig zijn, maar gelukkig zijn er een aantal handige alternatieven waarmee je de kosten aanzienlijk kunt drukken:

  1. Gebruik van VoIP-diensten: Diensten zoals WhatsApp, Skype, en Facebook Messenger maken het mogelijk om via een internetverbinding te bellen, zonder extra kosten. Dit is vooral handig als je een goede wifi-verbinding hebt, aangezien de gesprekskwaliteit doorgaans goed is en je geen extra kosten maakt, behalve voor je internetgebruik.
  2. Internationale belkaarten: Sommige mensen kiezen ervoor om een internationale belkaart te kopen, waarmee je tegen een vast tarief minuten kunt kopen voor internationale gesprekken. Dit kan vooral handig zijn als je regelmatig belt, maar geen internationale optie hebt bij je provider.
  3. Speciale internationale belbundels: Veel telecomproviders bieden bundels aan waarmee je tegen een lager tarief naar het buitenland kunt bellen. Informeer bij je provider naar deze mogelijkheden en kijk of er een optie is die bij jouw belgedrag past.
  4. Prepaid opties: Als je niet vaak belt, maar wel een paar keer per jaar internationaal moet bellen, kan het lonen om een prepaid simkaart aan te schaffen die speciaal voor internationaal bellen is bedoeld. Hiermee houd je de kosten onder controle.

Tips voor internationaal bellen

Hier zijn nog enkele tips om je internationale gesprekken naar Nederland efficiënter en goedkoper te maken:

  • Controleer je abonnement: Voordat je begint met bellen, is het slim om je provider te raadplegen of internationaal bellen inbegrepen is. Soms moet je een optie activeren of een extra bundel aanschaffen om goedkoper naar het buitenland te kunnen bellen.
  • Maak gebruik van wifi-bellen: Als je in een gebied bent met een slechte mobiele dekking, maar wel toegang hebt tot een goede wifi-verbinding, kun je overwegen om wifi-bellen in te schakelen. Veel moderne smartphones bieden deze optie, waarmee je via een wifi-netwerk belt in plaats van via een mobiel netwerk.
  • Gebruik apps: Naast VoIP-diensten zoals Skype en WhatsApp, kun je ook overwegen apps zoals Viber of Google Voice te gebruiken. Deze bieden vaak gratis of goedkope belopties naar het buitenland.

Conclusie

Het bellen naar Nederland vanuit België hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, zolang je weet hoe je het moet aanpakken. Met de juiste instellingen en door slimme keuzes te maken, zoals het gebruik van VoIP-diensten of speciale belbundels, kun je eenvoudig contact houden met vrienden, familie of zakelijke contacten in Nederland. Zorg ervoor dat je de juiste toegangscodes gebruikt en controleer je beltarieven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Of je nu regelmatig belt of slechts af en toe contact opneemt met Nederland, met deze tips en stappen kun je eenvoudig internationaal bellen zonder te veel te betalen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven