Wat zijn de top 10 grootste pretparken in België?

België is een klein land, maar het heeft een indrukwekkend aanbod aan pretparken voor zowel gezinnen als thrillseekers. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, sprookjesachtige themagebieden of attracties voor jongere kinderen, de Belgische pretparken bieden voor ieder wat wils. In dit artikel ontdek je de top 10 grootste pretparken van België, gesorteerd op populariteit, grootte en hun meest bekende attracties.

Top 10 grootste pretparken in België

NaamThemaBekendste attractie(s)Locatie
Walibi BelgiumAvontuur en muziekPulsar, Kondaa (achtbaan)Waver
Plopsaland De PanneStudio 100-figurenHeidi The Ride, Anubis: The RideDe Panne
Pairi DaizaDieren en natuurThe Last Frontier, DierenverblijvenBrugelette
BobbejaanlandWild West en avontuurFury, RevolutionKasterlee
Bellewaerde ParkAvontuur en natuurWakala, HuracanIeper
Plopsa CooNatuur en avontuurVicky The Ride, Mega Mindy FlyerStavelot
Mini-EuropaEuropa in miniatuurMiniaturen van Europese monumentenBrussel
Adventure Valley DurbuyAvontuur en outdooractiviteitenDe Adventure Course, ziplineDurbuy
Comics Station AntwerpBelgische stripfigurenDe Kiekeboe-achtbaan, SmurfenwereldAntwerpen
Boudewijn SeaparkZeeleven en dierenDolfinarium, Orca RideBrugge

1. Walibi Belgium

Walibi Belgium is een van de grootste en meest populaire pretparken van België. Het park staat bekend om zijn gevarieerde aanbod aan attracties voor alle leeftijden, maar vooral voor de adrenalinezoekers. De bekendste attracties zijn Pulsar, een indrukwekkende waterachtbaan, en Kondaa, de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Met een thema dat draait rond avontuur en muziek, trekt Walibi jaarlijks duizenden bezoekers aan. Naast de achtbanen zijn er waterattracties en shows die gezinnen aanspreken.

2. Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is het populairste pretpark van België voor gezinnen met jongere kinderen. Het park is gebaseerd op de bekende figuren van Studio 100, zoals Kabouter Plop, Maya de Bij en Bumba. Hoogtepunten zijn Heidi The Ride, een houten achtbaan, en Anubis: The Ride, een snelheidsmonster voor de iets oudere kinderen. Gelegen aan de kust, is het een perfecte daguitstap voor families die genieten van de combinatie van thematische attracties en de zee.

3. Pairi Daiza

Pairi Daiza is niet zomaar een pretpark, maar ook een van de grootste en meest indrukwekkende dierentuinen van Europa. Dit park combineert natuur, dierenverblijven en thematische zones die verschillende culturen en continenten vertegenwoordigen. De nieuwste zone, The Last Frontier, dompelt je onder in een wereld van wilde natuur en prachtige dierverblijven. Pairi Daiza is een magische plek voor dierliefhebbers en families die willen genieten van een dag in het teken van de natuur.

4. Bobbejaanland

Bobbejaanland is een van de oudste pretparken van België en biedt een mix van avontuur en Wild West-thema’s. Het park staat bekend om zijn unieke achtbanen zoals Fury, een interactieve achtbaan die zowel vooruit als achteruit kan rijden, en de iconische Revolution. Bobbejaanland biedt plezier voor alle leeftijden, met zowel familie-attracties als spannende achtbanen.

5. Bellewaerde Park

Bellewaerde Park combineert de schoonheid van de natuur met spannende attracties. Het park is een unieke mix van een dierentuin en een pretpark, waar je naast achtbanen ook dieren zoals leeuwen en giraffen kunt zien. De attracties zoals Wakala en Huracan trekken zowel jongere bezoekers als thrillseekers aan. Bellewaerde biedt een unieke combinatie van avontuur, natuur en educatie.

6. Plopsa Coo

Plopsa Coo is gelegen in het pittoreske landschap van de Ardennen, wat het een perfecte bestemming maakt voor natuurliefhebbers en families. Het park biedt verschillende attracties, zoals Vicky The Ride en Mega Mindy Flyer, naast spectaculaire uitzichten op de watervallen van Coo. Plopsa Coo combineert natuur met avontuur, waardoor het ideaal is voor een familie-uitje in een prachtige omgeving.

7. Mini-Europa

Voor een unieke ervaring biedt Mini-Europa in Brussel een rondleiding door de Europese geschiedenis en cultuur, met meer dan 350 miniaturen van beroemde Europese monumenten, zoals de Eiffeltoren en de Big Ben. Hoewel het geen traditioneel pretpark is, is het een fantastische bestemming voor gezinnen die een educatief en visueel indrukwekkend uitje zoeken.

8. Adventure Valley Durbuy

Voor de avontuurlijke zielen is Adventure Valley Durbuy een absolute topper. Dit park in de Ardennen biedt outdooractiviteiten zoals klimmen, ziplinen en rotsklimmen. De attracties zoals de Adventure Course en de zipline bieden een spannende uitdaging voor tieners en volwassenen die van actie houden. Adventure Valley is de perfecte mix van natuur en adrenaline.

9. Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp is een uniek indoorpretpark dat volledig is gewijd aan de Belgische stripcultuur. Hier kunnen kinderen en volwassenen genieten van interactieve attracties rond bekende stripfiguren zoals De Smurfen, Suske en Wiske en De Kiekeboes. De bekendste attractie is de Kiekeboe-achtbaan, een indoor achtbaan die zich volledig afspeelt in een stripboekthema.

10. Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark in Brugge is vooral bekend om zijn Dolfinarium, waar bezoekers dolfijnenshows kunnen bekijken. Daarnaast biedt het park verschillende attracties, zoals de Orca Ride en een grote speeltuin voor kinderen. Het park combineert zeeleven met leuke gezinsattracties en is vooral geliefd bij jongere kinderen en dierenliefhebbers.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, dierenavonturen, stripfiguren of buitenactiviteiten, België heeft een breed scala aan pretparken voor iedereen. Deze top 10 biedt een gevarieerde selectie van de grootste en meest unieke pretparken in het land. Plan je volgende avontuur en ontdek de magie, actie en natuur die deze Belgische pretparken te bieden hebben!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven