Wat zijn de top 10 grootste rommelmarkten in België?

Rommelmarkten zijn populaire evenementen in België, waar zowel verzamelaars als koopjesjagers unieke vondsten kunnen doen. Van antiek en vintage tot tweedehands kleding en curiosa, Belgische rommelmarkten bieden een schat aan verborgen parels. In dit artikel zetten we de top 10 grootste rommelmarkten van België op een rij, met informatie over de locatie, de periode waarin ze plaatsvinden en het aantal bezoekers.

Top 10 grootste rommelmarkten in België

RommelmarktLocatiePeriodeAantal bezoekers
Rommelmarkt van WaterlooWaterlooElk weekend (zaterdag en zondag)50.000 per maand
Zinneke Parade RommelmarktBrusselMei25.000
La Batte (Luikse markt)LuikElke zondag100.000 per maand
Braderie de Lille (rand)Kortrijk (grens met Lille)September2.000.000 (over het hele weekend)
Zuidmarkt (Marche du Midi)BrusselElke zondag40.000 per maand
Brocantemarkt TongerenTongerenElke zondag30.000 per maand
Grote PrinsenmarktAntwerpenJuni10.000
Antiekmarkt van WaterlooWaterlooTwee keer per jaar15.000 per editie
Rommelmarkt van TemplouxTemplouxAugustus100.000 (over het weekend)
Rommelmarkt Brugse PoortGentApril20.000

1. Rommelmarkt van Waterloo

De rommelmarkt van Waterloo is een van de grootste wekelijkse markten in België. Het vindt elk weekend plaats en trekt maandelijks ongeveer 50.000 bezoekers. Hier kun je een breed scala aan antiek, meubels, boeken en curiosa vinden. Waterloo is een trekpleister voor zowel toeristen als lokale koopjesjagers.

2. Zinneke Parade Rommelmarkt (Brussel)

De Zinneke Parade Rommelmarkt in Brussel is een populaire rommelmarkt die plaatsvindt in mei. De markt, die parallel loopt aan de beroemde Zinneke Parade, trekt ongeveer 25.000 bezoekers. Het is de perfecte plek om kunst, tweedehands spullen en handgemaakte items te vinden in een bruisende omgeving.

3. La Batte (Luikse markt)

La Batte in Luik is de oudste en grootste openluchtmarkt van België. Elke zondag trekt de markt tienduizenden bezoekers, met in totaal ongeveer 100.000 bezoekers per maand. Behalve tweedehands artikelen en antiek, vind je hier ook etenswaren en lokale producten.

4. Braderie de Lille (grens met Kortrijk)

Hoewel de Braderie de Lille officieel in Frankrijk plaatsvindt, trekt dit evenement jaarlijks vele Belgische bezoekers uit steden zoals Kortrijk. Met meer dan 2 miljoen bezoekers gedurende het eerste weekend van september is dit een van de grootste rommelmarkten in Europa, waar je alles kunt vinden van antiek tot vintage kleding.

5. Zuidmarkt (Marche du Midi) (Brussel)

De Zuidmarkt in Brussel, beter bekend als de Marche du Midi, is een van de grootste markten van het land en vindt elke zondag plaats. Naast verse etenswaren biedt de markt ook een sectie gewijd aan tweedehands spullen en curiosa, die maandelijks ongeveer 40.000 bezoekers trekt.

6. Brocantemarkt Tongeren

De Brocantemarkt van Tongeren is een van de bekendste antiekmarkten in België en vindt elke zondag plaats. Met 30.000 bezoekers per maand trekt de markt zowel professionele verzamelaars als casual koopjesjagers. Je vindt er hoogwaardige antiekstukken, boeken, en kunst.

7. Grote Prinsenmarkt (Antwerpen)

De Grote Prinsenmarkt is een van de belangrijkste markten in Antwerpen en vindt jaarlijks in juni plaats. Met ongeveer 10.000 bezoekers biedt deze markt een breed scala aan tweedehands goederen, van vintage kleding tot zeldzame verzamelobjecten.

8. Antiekmarkt van Waterloo

De Antiekmarkt van Waterloo vindt twee keer per jaar plaats en trekt ongeveer 15.000 bezoekers per editie. Deze gespecialiseerde markt biedt voornamelijk antiek en verzamelobjecten, en trekt kopers en verkopers uit heel België.

9. Rommelmarkt van Temploux

De Rommelmarkt van Temploux is een van de grootste rommelmarkten in Wallonië, met meer dan 1.500 kramen. Deze tweedaagse markt, die in augustus plaatsvindt, trekt ongeveer 100.000 bezoekers en is een paradijs voor liefhebbers van tweedehands koopjes en antiek.

10. Rommelmarkt Brugse Poort (Gent)

De Rommelmarkt Brugse Poort in Gent is een van de grootste stadsrommelmarkten van het land. Elk jaar in april trekken meer dan 20.000 bezoekers naar deze markt om te zoeken naar unieke vintage stukken en tweedehands spullen. De gezellige sfeer maakt het tot een geliefd evenement voor locals.

Conclusie

België is een paradijs voor liefhebbers van rommelmarkten, met evenementen die bezoekers van over het hele land en daarbuiten trekken. Of je nu op zoek bent naar antiek, vintage kleding, of verzamelobjecten, deze top 10 grootste rommelmarkten bieden voor elk wat wils. Van wekelijkse markten zoals die van Waterloo en Tongeren tot gigantische evenementen zoals de Braderie de Lille, er is altijd wel een markt te vinden waar je op zoek kunt gaan naar verborgen schatten.

Plan je volgende bezoek aan een van deze rommelmarkten en ontdek wat voor unieke vondsten je kunt doen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven