Wie zijn de top 10 goedkope luchtvaartmaatschappijen?

Als je op zoek bent naar betaalbare vliegtickets, is het vergelijken van luchtvaartmaatschappijen een slimme zet. België heeft een ruime keuze aan budgetluchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar zowel Europese als intercontinentale bestemmingen. In dit artikel bespreken we de top 10 goedkope luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in België, zodat je altijd de beste deal kunt vinden zonder in te leveren op service en comfort.

Hier is een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen die budgetvriendelijke vluchten aanbieden vanuit België.

Vergelijkingstabel: Goedkope luchtvaartmaatschappijen in België
LuchtvaartmaatschappijGemiddelde prijs voor enkele reisBestemmingenExtra bagagekosten?
RyanairVanaf €19EuropaJa
EasyJetVanaf €25EuropaJa
VuelingVanaf €30EuropaJa
TransaviaVanaf €35Europa, Noord-AfrikaJa
Brussels AirlinesVanaf €40Europa, Afrika, VSJa
Wizz AirVanaf €20Oost-Europa, Midden-OostenJa
Qatar AirwaysVanaf €350Midden-Oosten, Azië, AfrikaJa
TUI Fly BelgiumVanaf €49Europa, Afrika, Caribisch gebiedJa
Air ArabiaVanaf €45Noord-Afrika, Midden-OostenJa
NorwegianVanaf €30Europa, VSJa

1. Ryanair

Ryanair is een van de bekendste en grootste budgetluchtvaartmaatschappijen in Europa. Met extreem lage prijzen en vluchten naar bijna elke grote stad in Europa, blijft Ryanair de voorkeur genieten van prijsbewuste reizigers. Ze bieden frequent vluchten aan vanaf Brussels South Charleroi Airport, wat ideaal is voor veel Belgische reizigers. Houd echter rekening met extra kosten voor bagage en stoelreserveringen.

2. EasyJet

EasyJet biedt betaalbare vluchten naar veel Europese bestemmingen en heeft een solide reputatie opgebouwd voor punctualiteit en betrouwbaarheid. Met vluchten vanaf Brussels Airport naar onder andere Spanje, Italië en Frankrijk, is EasyJet een populaire keuze onder Belgische reizigers die op zoek zijn naar goedkope vluchten zonder teveel extra’s.

3. Vueling

Vueling, een Spaanse budgetmaatschappij, biedt een breed scala aan Europese bestemmingen vanuit België. Met aantrekkelijke prijzen en goede connecties naar steden als Barcelona en Rome, is Vueling een uitstekende optie voor reizigers die naar Zuid-Europa willen. Vueling hanteert vergelijkbare prijzen als andere budgetmaatschappijen, maar houdt er wel rekening mee dat er extra kosten zijn voor bagage en stoelkeuze.

4. Transavia

Transavia is een dochtermaatschappij van de KLM-groep en staat bekend om haar lage tarieven naar populaire vakantiebestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Vanaf Brussels Airport biedt Transavia vluchten naar bestemmingen zoals Spanje, Griekenland en Marokko. De prijzen zijn aantrekkelijk, maar voor extra bagage en andere services worden toeslagen gerekend.

5. Brussels Airlines

Hoewel Brussels Airlines vooral bekendstaat om hun internationale vluchten, biedt de maatschappij ook scherpe tarieven voor korte Europese bestemmingen. Dankzij hun voordelige prijzen en goede service is Brussels Airlines een populaire keuze onder zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

6. Wizz Air

Wizz Air is een Hongaarse budgetmaatschappij die zich richt op bestemmingen in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Met frequente vluchten naar steden zoals Boedapest, Boekarest en Kiev, is Wizz Air een uitstekende keuze voor Belgische reizigers die op zoek zijn naar een goedkope vlucht naar Oost-Europa.

7. Qatar Airways

Qatar Airways is weliswaar geen traditionele budgetmaatschappij, maar hun scherpe prijzen voor langeafstandsbestemmingen zoals Azië en Afrika maken het een van de goedkoopste opties voor intercontinentale vluchten vanuit België. Vooral tijdens promotieperiodes kun je zeer voordelige deals vinden. Qatar Airways biedt ook uitstekende service, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor reizigers die prijs en comfort willen combineren.

8. TUI Fly Belgium

TUI Fly Belgium biedt vluchten aan naar zowel Europese als intercontinentale bestemmingen, waaronder populaire vakantiebestemmingen in Afrika en het Caribisch gebied. Als onderdeel van de TUI Group biedt TUI Fly een betaalbaar alternatief voor Belgische reizigers die naar zonnige bestemmingen willen.

9. Air Arabia

Air Arabia is een goedkope luchtvaartmaatschappij die zich richt op vluchten naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ze bieden scherpe tarieven voor bestemmingen zoals Marokko, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor reizigers met een beperkt budget die naar deze regio willen vliegen.

10. Norwegian

Norwegian staat bekend om zijn lage tarieven naar zowel Europese als Amerikaanse bestemmingen. Hoewel ze minder frequent vluchten aanbieden vanuit België, zijn ze zeker een overweging waard voor budgetreizigers die op zoek zijn naar trans-Atlantische vluchten tegen scherpe prijzen.

Wat is de top 3 goedkoopste luchtvaartmaatschappijen?

Conclusie: Voor korte Europese vluchten zullen Ryanair, Wizz Air, en EasyJet doorgaans de goedkoopste opties zijn voor Belgische reizigers, afhankelijk van de bestemming en de timing van de boeking.

Waarom geen Transavia, Vueling, of Qatar Airways in de top 3?

  • Transavia en Vueling bieden weliswaar concurrerende tarieven voor bepaalde bestemmingen, maar hun basistarieven zijn vaak net iets hoger dan die van Ryanair, Wizz Air, en EasyJet. Ze richten zich iets meer op service en comfort, wat vaak leidt tot hogere basistarieven.
  • Qatar Airways is een premium luchtvaartmaatschappij die scherp geprijsde langeafstandsvluchten aanbiedt. Hoewel hun prijzen aantrekkelijk kunnen zijn voor lange afstanden, zijn ze geen budgetmaatschappij voor korte Europese vluchten, waardoor ze minder concurreren op prijs met de genoemde low-cost maatschappijen.
  • Het hangt er dus ook sterk vanaf naar waar je wil vliegen wie de goedkoopste zal zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven