Kredietkaarten vergelijken: Dit is onze top 10

Een kredietkaart is een handig hulpmiddel voor betalingen en biedt extra voordelen zoals verzekeringen en gespreid betalen. In België zijn er tal van kredietkaarten beschikbaar, elk met hun eigen kosten en voordelen. Om de beste kaart te kiezen, is het belangrijk om deze factoren goed te vergelijken. Hieronder vind je onze top 10 kredietkaarten in België, samen met een overzichtstabel.

Overzichtstabel: Top 10 Kredietkaarten in België

AanbiederProductJaarlijkse kostenGespreid betalenGratis verzekeringenStandaard limiet
BeobankElite Travel Mastercard€60JaJa€4400
ArgentaGolden Kredietkaart€72,40NeeJa€5000
Keytrade BankVisa GoldGratisNeeJa€5000
INGMastercard Gold€51NeeJa€5000
BelfiusMastercard Credit Star€90OptioneelJa€2500
CrelanVisa Gold€36NeeJa€5000
BNP Paribas FortisVisa Gold€51OptioneelJa€5000
CarrefourVisa Gold€39OptioneelJa€3000
TuiMastercard€15JaNee€2000
MediamarktMastercardGratisJaNee€5000

1. Beobank Elite Travel Mastercard

  • Jaarlijkse kosten: €60
  • Limiet: €4400
  • Voordelen: Uitstekend voor reizigers met inbegrepen reisverzekeringen, hoge limiet en de mogelijkheid om gespreid te betalen.

Deze kaart is ideaal voor frequent flyers die extra bescherming en een hoge limiet nodig hebben voor internationale betalingen. Het biedt ook reisverzekeringen en andere voordelen die waardevol zijn voor mensen die vaak in het buitenland zijn.

2. Argenta Golden Kredietkaart

  • Jaarlijkse kosten: €72,40
  • Limiet: €5000
  • Voordelen: Geen gespreid betalen, maar biedt uitgebreide verzekeringen en een hoge limiet voor meer uitgavenruimte.

De Argenta Golden Kredietkaart is perfect voor wie op zoek is naar luxe en gemak zonder gespreid betalen. Met een relatief lage jaarlijkse kost en veel inbegrepen verzekeringen is dit een uitstekende keuze voor grote uitgaven.

3. Keytrade Bank Visa Gold

  • Jaarlijkse kosten: Gratis
  • Limiet: €5000
  • Voordelen: Geen jaarlijkse kosten, met verzekeringen en een solide limiet.

Voor wie kosten wil besparen, biedt Keytrade Bank een van de weinige gratis Visa Gold kaarten aan. Deze kaart is uitstekend voor mensen die de voordelen van een gouden kredietkaart willen zonder extra kosten.


Waarop letten bij het kiezen van een kredietkaart?

Het kiezen van de juiste kredietkaart hangt af van meerdere factoren:

  1. Jaarlijkse kosten: Sommige kredietkaarten zijn gratis, terwijl anderen een jaarlijkse bijdrage vereisen. Als je weinig gebruikt maakt van de kaart, kan een gratis optie zoals Keytrade Bank beter zijn.
  2. Gespreid betalen: Niet elke kaart biedt de mogelijkheid om betalingen gespreid te doen. Als je flexibiliteit nodig hebt in terugbetaling, kies dan voor een kaart die dit biedt, zoals de Beobank Elite Travel Mastercard.
  3. Verzekeringen: Verschillende kredietkaarten bieden extra voordelen, zoals reis-, aankoop- en fraudeverzekeringen. Deze extra’s kunnen je helpen onvoorziene kosten te dekken en beschermen je bij onverwachte gebeurtenissen.
  4. Limiet: De standaard kredietlimiet verschilt per kaart. Voor grote aankopen of nooduitgaven is een kaart met een hoge limiet, zoals de Argenta Golden Kredietkaart, aan te raden.

Veelgestelde vragen over kredietkaarten

Wat gebeurt er als ik mijn kredietlimiet overschrijd?
Wanneer je de limiet van je kredietkaart overschrijdt, kunnen banken extra kosten aanrekenen of zelfs je kaart tijdelijk blokkeren. Het is belangrijk om altijd binnen je limiet te blijven om deze problemen te voorkomen.

Kan een kredietkaart mijn kredietscore beïnvloeden?
Ja, het gebruik van een kredietkaart kan je kredietscore beïnvloeden. Tijdige betalingen helpen om je score te verbeteren, terwijl te veel schulden of late betalingen je score kunnen schaden.

Wat is het verschil tussen Visa en Mastercard?
Hoewel Visa en Mastercard qua functionaliteit vergelijkbaar zijn, kan de acceptatie in bepaalde regio’s verschillen. Beide netwerken worden wereldwijd geaccepteerd, maar het is goed om na te gaan welke kaart het meest gangbaar is in de landen waar je deze wilt gebruiken.


Tips voor verantwoord kredietkaartgebruik

  1. Betaal je saldo elke maand volledig af: Dit helpt je om te vermijden dat je rente moet betalen op het openstaande saldo.
  2. Houd je uitgaven bij: Door regelmatig je kredietkaarttransacties te controleren, voorkom je dat je onverwacht over je limiet gaat.
  3. Kies een kaart met verzekeringen die je daadwerkelijk nodig hebt: Veel kredietkaarten bieden extra verzekeringen, maar het is zonde om te betalen voor iets dat je niet gebruikt.
  4. Let op verborgen kosten: Naast jaarlijkse kosten kunnen er kosten zijn voor het opnemen van geld of betalingen in vreemde valuta.

Conclusie
Het kiezen van de beste kredietkaart in België hangt af van je persoonlijke behoeften. Voor reizigers is de Beobank Elite Travel Mastercard een goede optie, terwijl wie op zoek is naar een gratis kaart beter kan kiezen voor de Keytrade Bank Visa Gold. Bekijk altijd de kosten, limieten en extra voordelen voordat je een beslissing neemt.


Disclaimer:
Onze top 10 kredietkaarten zijn samengesteld op basis van persoonlijke criteria en kunnen variëren op basis van individuele behoeften. Onze score is subjectief en reflecteert niet noodzakelijk de voorkeur van elke gebruiker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven