Edenred kaart kwijt, wat nu?

Het verliezen van je Edenred-kaart in België kan vervelend zijn, vooral als je afhankelijk bent van maaltijdcheques, ecocheques of andere voordelen. Gelukkig biedt Edenred een eenvoudig proces om je kaart te blokkeren en een nieuwe aan te vragen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit wat je moet doen als je je Edenred-kaart kwijt bent of als deze gestolen is, zodat je snel weer toegang hebt tot je saldo.

Wat te doen bij verlies of diefstal van je Edenred-kaart?

Als je jouw Edenred-kaart kwijt bent of vermoedt dat deze is gestolen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om misbruik te voorkomen. Edenred biedt drie manieren om je kaart te blokkeren:

1. Blokkeer je kaart online

Je kunt je Edenred-kaart eenvoudig blokkeren via je Persoonlijke Webruimte op www.MyEdenred.be. Log in op je account, zoek de optie om je kaart te blokkeren, en volg de instructies. Dit is een snelle en veilige manier om je kaart onbruikbaar te maken.

2. Blokkeer je kaart telefonisch

Een andere optie is om de kaart te blokkeren via de interactieve spraakserver van Edenred. Bel hiervoor naar 02/702.20.02. Dit nummer is 24/7 beschikbaar, waardoor je op elk moment van de dag je kaart kunt laten blokkeren.

3. Blokkeer je kaart via de MyEdenred App

Als je de MyEdenred-app op je smartphone hebt, kun je ook via de app je kaart blokkeren. Ga naar de kaartbeheeropties en blokkeer je kaart met slechts een paar klikken. Deze optie is handig en snel, vooral als je onderweg bent.

Let op: De blokkering is onomkeerbaar

Houd er rekening mee dat wanneer je je Edenred-kaart blokkeert, dit een onomkeerbaar proces is. Als je je kaart later terugvindt, kan deze niet meer worden geactiveerd. In dat geval moet je een nieuwe kaart aanvragen.

Hoe vraag je een nieuwe Edenred-kaart aan?

Zodra je jouw kaart hebt geblokkeerd, moet je werkgever de bestelling van de vervangkaart bevestigen via zijn Werkgeversruimte op het MyEdenred-platform. De nieuwe kaart wordt aangemaakt zodra aan de betalingsvoorwaarden is voldaan.

Zodra de bestelling is afgerond, ontvang je je nieuwe kaart binnen 10 werkdagen. Deze wordt naar je postadres gestuurd, zoals gebruikelijk.

Verlenging van de geldigheid van je cheques

Een voordeel van het blokkeren van je Edenred-kaart is dat de geldigheid van de elektronische cheques op je oude kaart automatisch met 10 werkdagen wordt verlengd. Zo heb je meer tijd om ze te gebruiken zodra je je nieuwe kaart hebt ontvangen.

Het saldo dat op je Edenred-rekening stond, wordt ook automatisch gekoppeld aan je nieuwe kaart, zodat je geen tegoed verliest.

Wat te doen bij verandering van werkgever?

Als je onlangs van werkgever bent veranderd, is het belangrijk om zorgvuldig te handelen voordat je je Edenred-kaart blokkeert.

  • Blokkeer je kaart pas nadat je je eerste oplading hebt ontvangen van je nieuwe werkgever. Als je de kaart te vroeg blokkeert, zal de vervangkaart via je vorige werkgever worden besteld. Dit kan leiden tot complicaties bij het ontvangen van toekomstige cheques.

Controleer daarom altijd je laatste opladingen voordat je een blokkering doorvoert.

Samenvatting

Als je jouw Edenred-kaart kwijt bent in België, hoef je je geen zorgen te maken. Blokkeer je kaart snel en eenvoudig via de MyEdenred-website, de app, of telefonisch via de spraakserver. Nadat je kaart is geblokkeerd, wordt je saldo veilig overgezet naar je nieuwe kaart, die je binnen 10 werkdagen ontvangt. Vergeet niet dat de geldigheid van je cheques met 10 werkdagen wordt verlengd, zodat je genoeg tijd hebt om ze te gebruiken.

Met deze stappen kun je snel en veilig weer gebruikmaken van je Edenred-kaart en de voordelen die daarbij horen.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatieve doeleinden. Wij zijn op geen enkele wijze verbonden met of vertegenwoordigen Edenred. Hoewel we ons best doen om nauwkeurige en actuele informatie te verstrekken, kan het zijn dat bepaalde details of procedures in de loop der tijd wijzigen. We raden je aan om voor de meest recente informatie rechtstreeks contact op te nemen met de desbetreffende organisaties via hun officiële kanalen. Dit artikel is geschreven op basis van publiek beschikbare informatie en heeft geen juridische, financiële of technische advieswaarde.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven