Hoe Streamz via Telenet opzeggen?

Het opzeggen van je Streamz-abonnement dat je via Telenet hebt besteld, is gelukkig eenvoudig en snel geregeld. Of je nu overstapt naar een andere dienst, je kosten wilt besparen, of simpelweg niet meer gebruikmaakt van Streamz, er zijn meerdere manieren om je abonnement stop te zetten. In deze gids lees je stap voor stap hoe je dit doet, welke opties je hebt, en waar je rekening mee moet houden, zoals contractvoorwaarden en mogelijke kosten.

Tabel: Overzicht van opzegmogelijkheden voor Streamz via Telenet

OpzegmethodeBeschikbaarheidOpmerkingen
MyTelenet24/7 onlineVia je MyTelenet-account of de MyTelenet-app
TelefonischMa-vrij: 08:00 – 20:00Gratis via 0800 66 350

Waarom zou je Streamz via Telenet opzeggen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je Streamz-abonnement via Telenet zou willen opzeggen:

  • Kostenbesparing: Als je je maandelijkse uitgaven wilt verlagen en minder gebruik maakt van streamingdiensten, kan het zinvol zijn om je abonnement op te zeggen.
  • Overstap naar een andere dienst: Misschien heb je besloten om over te stappen naar een andere streamingdienst zoals Netflix, Disney+, of Prime Video.
  • Verandering in interesses: Je hebt misschien niet langer interesse in het aanbod van Streamz en wilt stoppen met betalen voor een dienst die je niet gebruikt.
  • Tijdelijke pauze: Als je even een pauze wilt nemen van je streamingdiensten, kan het handig zijn om je abonnement op te zeggen en later eventueel opnieuw in te schakelen.

Hoe zeg je Streamz via Telenet op?

Proximus maakt het eenvoudig om je Streamz-abonnement stop te zetten via meerdere kanalen. Hieronder leggen we de verschillende opties uit:

1. MyTelenet: Online via je account

Een van de eenvoudigste manieren om je Streamz-abonnement op te zeggen, is via MyTelenet. Dit kan online via de website of via de MyTelenet-app. Volg deze stappen om je abonnement te beëindigen:

  1. Log in op je MyTelenet-account.
  2. Ga naar de sectie “Abonnementen” of “Diensten”.
  3. Zoek je Streamz-abonnement en kies de optie om dit stop te zetten.
  4. Bevestig de opzegging.

Voordelen:

  • 24/7 toegankelijk, je kunt op elk moment van de dag je abonnement stopzetten.
  • Geen contact met een medewerker nodig, alles gaat digitaal.

2. Telefonisch opzeggen

Wil je liever direct contact met een medewerker? Dan kun je ook telefonisch opzeggen via het gratis nummer 0800 66 350. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur.

Voordelen:

  • Direct contact met een medewerker voor vragen en bevestiging.
  • Geschikt als je liever telefonisch dingen regelt of vragen hebt over je opzegging.

Opgelet: Pro rata afrekening

Wanneer je je Streamz-abonnement opzegt, worden de kosten pro rata verrekend. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de dagen dat je daadwerkelijk gebruik hebt gemaakt van de dienst in de huidige betaalperiode. Het bedrag dat je vooraf hebt betaald, wordt verrekend met de volgende factuur of teruggestort.

Goed om te weten:

  • Bij opzegging in de eerste maand van je contract wordt er een opzegvergoeding van €10 in rekening gebracht.
  • Als je opzegt in de tweede maand of later, wordt je abonnement zonder extra kosten stopgezet.

Minimale contractduur en kosten

Streamz-abonnementen via Telenet hebben een minimale contractduur van één maand. Dit betekent dat je het abonnement minstens één maand moet afnemen. Als je in de eerste maand opzegt, betaal je een opzegvergoeding van €10, en worden de overige kosten pro rata verrekend.

Als je hebt gekozen voor een abonnement van 6 of 12 maanden, is vroegtijdig opzeggen mogelijk, maar kunnen er hogere opzegkosten in rekening worden gebracht. Controleer altijd je contractvoorwaarden of neem contact op met Telenet als je twijfels hebt over mogelijke kosten bij vroegtijdige opzegging.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn Streamz-abonnement via Telenet op elk moment opzeggen?
Ja, je kunt op elk moment opzeggen, maar houd rekening met een minimale contractduur van één maand. Als je opzegt binnen deze eerste maand, wordt er een opzegvergoeding van €10 in rekening gebracht.

Hoe snel wordt mijn opzegging verwerkt?
Bij opzegging via MyTelenet of telefonisch wordt je opzegging meestal binnen enkele werkdagen verwerkt. Je ontvangt een bevestiging van je opzegging en je abonnement wordt stopgezet.

Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen?
Bij opzegging in de eerste maand van je abonnement geldt een opzegvergoeding van €10. Na de eerste maand worden geen extra kosten in rekening gebracht en wordt het vooraf betaalde bedrag pro rata verrekend.

Conclusie

Het opzeggen van je Streamz-abonnement via Telenet is eenvoudig en kan zowel online via MyTelenet als telefonisch worden gedaan. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de contractvoorwaarden, vooral als je binnen de eerste maand opzegt, omdat er dan een kleine vergoeding kan worden gerekend. Houd ook rekening met de pro rata-verrekening, zodat je geen geld misloopt voor de dagen dat je de dienst niet meer gebruikt. Welke reden je ook hebt om op te zeggen, met deze eenvoudige stappen ben je binnen enkele minuten klaar.

Disclaimer

Deze handleiding is bedoeld om algemene informatie te bieden over het opzeggen van een Streamz-abonnement via Telenet. Voor de meest actuele en specifieke informatie raden we aan om contact op te nemen met Telenet of hun officiële website te raadplegen voor eventuele updates en wijzigingen in de voorwaarden.

Scroll naar boven