Unigro klantendienst: hoe contact opnemen?

Unigro, een Belgische webwinkel die sinds 1948 actief was en producten voor huis, tuin en vrije tijd verkocht, stopte in 2023 met al haar activiteiten. Dit nieuws kwam als een grote schok voor klanten en werknemers, met 141 banen die op het spel staan. Ondanks het faillissement zijn er nog steeds veel klanten met vragen, vooral als het gaat om garantie, retourzendingen of bestellingen die niet zijn afgehandeld. Hieronder vind je informatie over hoe je nog contact kunt opnemen met Unigro, of waar je hulp kunt zoeken voor problemen met garantie of service.

Tabel: Overzicht van mogelijke contactopties

MethodeDetails
Fabrikant contacterenNeem rechtstreeks contact op met de fabrikant voor garantieproblemen.
E-mailGeen officiële e-mail beschikbaar vanwege het faillissement.
Fysiek adresUnigro, Sint-Niklaas (activiteit stopgezet).
AlternatievenRaadpleeg consumentenorganisaties of juridische hulp bij onopgeloste geschillen.

Wat te doen na het faillissement van Unigro?

  1. Garantie en Service via de Fabrikant Bij problemen met producten die je hebt gekocht via Unigro, zoals defecten of garantieclaims, is het slim om rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant van het product. Aangezien Unigro zelf geen klantenservice meer biedt, kan de fabrikant je vaak verder helpen met productgerelateerde problemen.
  2. Retourneren en Bestellingen Als je een bestelling hebt geplaatst voordat Unigro de activiteiten stopzette en je nog niets hebt ontvangen, kan het lastig zijn om een oplossing te vinden. In sommige gevallen kun je contact opnemen met de fabrikant voor alternatieve opties, of je kunt juridisch advies inwinnen over hoe je je geld kunt terugkrijgen.
  3. Consumentenorganisaties Bij onopgeloste klachten of geschillen, zoals betalingen die nog niet zijn terugbetaald, kan het helpen om contact op te nemen met een consumentenorganisatie zoals Test Aankoop. Zij kunnen je helpen met advies en bemiddeling in dergelijke gevallen.

Het faillissement van Unigro

In mei 2023 werd aangekondigd dat Unigro, gevestigd in Sint-Niklaas, zijn activiteiten zou stopzetten. De webwinkel, die deel uitmaakte van de Duitse Otto Group, was jarenlang verlieslatend en kon zich niet meer staande houden in de sterk concurrerende markt. Grote spelers zoals Amazon en Bol.com, gecombineerd met hoge structurele kosten, maakten het onmogelijk voor Unigro om door te gaan.

Conclusie

Hoewel Unigro niet langer actief is, kunnen klanten die problemen hebben met hun aankopen nog steeds actie ondernemen door rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant of door hulp te zoeken via consumentenorganisaties. Het is belangrijk om je rechten te kennen en de juiste stappen te ondernemen om garantieclaims of onopgeloste geschillen aan te pakken.

Disclaimer

Dit artikel is bedoeld om klanten te informeren over de huidige status van Unigro en mogelijke stappen die ze kunnen ondernemen na het faillissement. De informatie is gebaseerd op de situatie op het moment van publicatie en kan veranderen.

Scroll naar boven